לפני שבת יש תמיד התרגשות הולכת וגוברת באוויר, המעידה על השבת הקרבה. ועם ההתרגשות, מתחילים התכנונים והמחשבות על מתכונים לשבת והבישולים הרצויים. האם השבוע נכין את המתכון ששיגע את כולם בשבוע שעבר או שכדאי דווקא לחדש ולהפתיע?
כדי שלא תתקעו בלי רעיונות למתכונים מעניינים לשבת, ריכזנו עבורכם כמה טיפים לשדרוג ושיפור מתכונים לשבת חגיגית, וגם כמה אפשרויות להתגברות על האתגרים שאתם כבר בטח מכירים.
הילד לא מוכן לאכול עוף? הילדים תמיד רבים על הקינוחים בבית? עייפה מהכנת אותם מתכונים? הנה כמה טיפים שיכולים להפוך את ההתכוננות לשבת להרבה יותר מעניינת:
מתכונים לשבת – מה עושים כשהילדים לא אוהבים עוף?
הקטן/ הגדולה שלכם לא מוכנים לנסות מתכונים עשויים מעוף או בשר? אם ניסיתם מתכונים שונים עם דגים וגם זה לא בדיוק עזר, יש פטנט שאומץ על ידי רבים וגם פוטר את המשפחה מהכנות מיוחדות ומשמירה בין חלב/ בשר.
שניצלים של טבעול, שווארמה צמחונית וקציצות העשויות תחליפי בשר מהווים פתרון יעיל המחליף מתכונים לשבת שהילדים פשוט לא מוכנים לנסות. אם הילדים שלכם לא רוצים לשמוע על מתכונים העשויים מעוף או בשר, אתם יכולים לנסות לתת להם לטעום את הסוגים השונים של הקציצות המעולות שמציעה כמעט כל חברה כיום. המגוון העצום של האפשרויות מבטיח כי ילדיכם יאהבו לפחות אחת מהאופציות, וברוב המקרים, הרבה יותר מאחת.

כשהילדים לא רוצים לוותר על קינוחים
הכנת עוגות שמרים מדהימות והילדים פשוט לא מוכנים לוותר? ממתקים מהווים מוצר מבוקש יותר מכל מאכל מזין אחר בבית? מה עושים כשהילדים פשוט לא מוכנים לוותר על הקינוחים? מסתבר שיש כמה רעיונות יצירתיים המאפשרים לשלב את הקינוחים במאכלים המזינים הנאכלים במסגרת הארוחות.
כך למשל, תוכלו להכין לחם ירקות או קטניות מזין בעל טעמים מתקתקים, מלוחים, חריפים או מעניינים אחרים ולבדוק את מידת ההיענות של ילדיכם. כמו כן, תוכלו להתנסות בהכנת מתכונים המשלבים שוקולד חרובים, ריבות טבעיות ועוד. אחת הדרכים הטובות ביותר להשגת שיתוף פעולה עם הילדים היא הכנת המתכונים יחד אתם ושיתוף מלא שלהם בבחירת כמה מתכונים לשבת.
מתכונים לשבת – חידושים ועדכונים במתכונים ישנים
אתם מרגישים שכבר התעייפתם מאותם מתכונים ישנים ומוכרים? רוצים לחדש אבל לא יודעים מהיכן להתחיל? מתלבטים אילו מתכונים חדשים אפשר להכניס לתפריט? מסתבר שכמה טיפים פשוטים הופכים את המתכונים לשבת להרבה יותר אטרקטיביים:
- שימוש בשאריות של מתכונים שלא נאכלו לצורך הכנת קציצות
- טיגון של מצרכי יסוד בבלילה
- קטניות שלא נאכלו ושאריות של פסטה, אורז, פתיתים ומאכלים אחרים יכולים לשמש בסיס לפשטידה מפנקת לחורף
- ירקות ישנים הם בסיס מצוין למרק חורפי!
- לחם ישן יכול להפוך להיות קרוטונים מצוינים
אם יש לכם טיפים נוספים לקראת שבת, מוזמנים לשלוח אלינו ולהחכים גם את הגולשים האחרים!