מאת: מתכונים אהובים של רות אופק
העוגה הבחושה איננה עוגה ראוותנית מדי ולכן לא נחשבת לעוגת רושם – היא לא מגיעה עם שלל קישוטים, אין עליה קרמים ולרוב היא מוגשת כמו שהיא, או מקסימום בתוספת אבקת סוכר.
עם השנים גיליתי שעוגה בחושה טובה יכולה להיות ה-עוגה במפגשים.
היא קלילה ורכה ומתוקה במידה ופתאום לכולם מתחשק לטעום ממנה חתיכה, ובמיוחד לאלה שבדיאטה ואינם רוצים להשתולל עם עוגת קרם עתירת קלוריות.
עם השנים אימצתי לי עוגת וניל בסיסית ועשירה, שטעימה גם כמות שהיא, ואיתה אני אוהבת לשחק ולקחת אותה מיני כיוונים, עם מגוון של טעמים ותוספות.
החומרים לעוגת הבסיס (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ):
200 גרם חמאה רכה
כוס (200 גר') סוכר
3 ביצים גדולות
מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2.5 כוסות (350 גר') קמח
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות בטורבו
בקערת המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת קרמית ורכה.
מוסיפים הביצים, אחת אחת.
מוסיפים את החלב ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
מוסיפים מחצית מכמות הקמח יחד עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבלים מעט.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית ומפזרים אותה עם לקקן באופן אחיד על גבי התבנית.
אופים במשך כחצי שעה עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
אם אופים בתבנית עגולה אופים במשך כ- 40-45 דקות.
עוגת שיש שוקולד
לפני שמכינים תערובת בסיסית לעוגת שיש ממיסים במיקרו בקערה נפרדת 100 גר' שוקולד מריר עם 2 כפות חלב ומניחים בצד שתצטנן מעט.
מכינים את תערובת עוגת הוניל הבסיסית ואז מעבירים לקערה נפרדת שליש מכמות התערובת הבסיסית ומערבבים אותה עם תערובת השוקולד.
יוצקים לתבנית שכבות של תערובת הבסיס ותערובת השוקולד (4 שכבות – וניל, שוקולד, וניל ושוקולד) ובעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש על גבי העוגה.
זמני האפיה זהים לזו של עוגת הבסיס.

עוגת פירות יער
מפזרים מעל העוגה פירות יער קפואים ומכניסים לתנור. חלק מהפירות ישקעו במהלך האפיה וזה בסדר.
גיוונים נוספים (הכמויות לתבנית אינגליש קייק – כלומר מחצית מהכמות):
אגוזים וקינמון – מערבבים חצי כוס אגוזים קצוצים, 3 כפות סוכר חום וחצי כפית קינמון. מפזרים על העוגה ומערבבים קלות בתנועות מעגליות ליצירת מראה משויש.
חלבה – מערבבים לתערובת חצי כוס קוביות חלבה או שערות חלבה.
ריבת חלב – מערבבים חצי כוס ריבת חלב עם כוס מהתערובת ויוצרים דוגמת שיש כמפורט למעלה.
שוקולד וחמאת בטנים – מוסיפים לעוגה פצפוצי שוקולד ופצפוצי חמאת בוטנים או שמפזרים על העוגה בכפית מעט חמאת בוטנים בכמה מקומות (כפי שמפזרים בדוגמת השיש).
פרג – מוסיפים לתערובת חצי כוס פרג טחון טרי.
לימון – מחליפים את החלב במיץ לימון ומוסיפים לתערובת גרידה מלימון אחד.
