הבית שלכם נחלק לאוהדי מכבי ואוהדי הפועל? או שמא למעריצי ביונסה מול מעריצי מיקי מינאג'? נראה לכם שעומד להיות פיצוץ משפחתי בגין ויכוח על מקופלת או אגוזי?. ובכן, נראה שכל המשפחות שמסכימות על הכול דומות זו לזו, אך כל משפחה שיש בה אי הסכמות, מתווכחת בדרך הייחודית לה.
אצלנו בבית אין ויכוחים על כדורגל וגם לא על מוזיקה, הבית שלנו נחלק לחובבי חומוס מול חובבי טחינה. וזאת למרות שמדובר במאכל דומה. אני? אני מחסידי הטחינה. היא טעימה, היא בריאה ואפשר לעשות איתה כל כך הרבה דברים נפלאים – עוגיות טחינה, לחמניות, סלטים ועוד. מנגד, בעלי מוביל את האופוזיציה של חובבי החומוס ורק לעיתים הוויכוח לא מגיע לטונים גבוהים. זה לא שהמחנה שלי שונא חומוס וזה לא שהמחנה של בעלי לא אוהב טחינה. פשוט לכל אחד מהמחנות יש את ההעדפה שלו, וזה יוצר חיכוכים משפחתיים.
כמו בקונפליקטים מוכרים אחרים גם אצלנו אין שלום, והוא גם לא נראה באופק. אבל בהחלט יש לנו במשפחה "הודנות" (הסכמי שביתת נשק שכאלו). הן מתרחשות בדרך כלל כאשר אני מציעה את הפשרה הבאה: חומוס לצד המנה העיקרית ועוגיות טחינה – לקינוח. מנקודת מבטי האישית, אלו הן עוגיות הטחינה ששמות סוף לכל ויכוח ולא בכדי. הן טעימות במיוחד, בריאות, אווריריות והן גם מתאימות לבנים שלי שבחרו באורח חיים צמחוני. מבחינתי, הן הן המפתח לשלום הבית, גם אם הוא זמני…
אז גם אתם רוצים בית רגוע, שבע ושלו? הנה המתכון שלי לשקט בבית – עוגיות טחינה מדהימות.
מתכון עוגיות טחינה שמימיות:
המתכון מתאים לכמות של כ-24 עוגיות.
מה צריך?
100 גרם טחינה גולמית משומשום מלא
140 גרם סירופ מייפל, רצוי מאוד איכותי ואמתי
130 גרם חמאת בוטנים, רצוי טבעית ונטולת סוכר ומלח
2.5 כוסות קמח תופח
100 גרם שמן קוקוס – מומס
מעט מלח
תוספות לבחירתכם: 2 כפות שוקולד צ'יפס או 2 כפות שיבולת שועל
אופן ההכנה:
חממו מראש את התנור לכ-170 מעלות.
טרפו את הטחינה, חמאת הבוטנים, שמן הקוקוס והמייפל בקערה גדולה, עד אשר מתקלת תערובת אחידה וחלקה.
ערבבו את המלח והקמח בקערה נפרדת. נפו את הקמח אם אתם רוצים עוגיות אווריריות יותר.
כעת אחדו בין הקערות: הוסיפו את תכולת קערת הקמח לקערת התערובת וערבבו עד אשר אתם מקבלים בצק חלק.
עכשיו החליטו איזו תוספת: שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס או שניהם. חלקו את הבצק בהתאם למספר התוספות שאתם רוצים והוסיפו את התוספות.
המשיכו ללוש את הבצק עם התוספת עד שהתוספת נטמעת בבצק.
על תבנית שעליה נייר אפיה יוצרים את גודל העוגיות הרצוי לנו, רצוי בגודל בינוני.
אפו בתנור למשך כ-6 דקות עד שאתם רואים ששולי העוגיות הופכים לזהובים והעוגיות רכות למגע.
הוציאו את עוגיות הטחינה מהתנור והניחו להן להתקרר היטב. חשוב לתת להן להצטנן לחלוטין לפני שמגישים ואוכלים אחרת המרקם שלהן רך מדי.
זהו. יש לכם גם עוגיות טחינה בטעם אלוהי וגם שלום בית ארצי. מה עוד אימא יהודייה יכולה לבקש?