לא עוד קעריות סתמיות עם פירות יבשים ואגוזים – כך תקבלו את החג הכי צמחוני על לוח השנה עם המון אוכל טעים. ויש גם מתכון של סמדי בומבה
מכל חגי ישראל, ט"ו בשבט הוא כנראה החג הכי צמחוני-טבעוני שיש, פשוט מכיוון שאין שום מצווה או מנהג שקשורים בו המחייבים אכילת מוצרי חלב או בשר. נהוג לאכול בט"ו בשבט פירות יבשים ואגוזים, שמצטרפים למשפחת המוצרים המיובשים שמונחים בקעריות על השולחן. אבל רגע, אם כבר מדובר בחג לאילנות, למה שלא נצרף אל הפירות והאגוזים עוד מוצרים מן הצומח? הנה כמה רעיונות מעניינים שיעשו את ט"ו בשבט המתקרב יותר חגיגי וטעים.
מבשלים – פירות מיובשים הם תוספת מבורכת לקדרות ותבשילים חגיגיים ומעניקים להם טעמים עמוקים ומתקתקים. צרפו אותם אל ירקות שורש שנמצאים עכשיו בשיאם, כמו סלק או ארטישוק ירושלמי.
ממלאים – ממולאים מן הצומח רק ישתבחו אם את המילוי שלהם ינקדו פירות מיובשים מכל סוג, כמו חמוציות, אוכמניות, צימוקים וגם משמשים ושזיפים. מלאו קישואים, סלק, עגבניות וכמובן פלפלים באורז, חיטה, קינואה או גריסים ואל תשכחו לקצוץ פנימה עשבי תיבול טריים.
גם את הפירות היבשים עצמם אפשר לחרוץ ולמלא בממרחים שונים ולהכניס לצלייה קצרה בתנור. נסו למלא משמשים בפסטו עשיר של עשבי תיבול שונים או תאנים מיובשות בקרם של שום ושקדים.
אופים – משדרגים לחם ביתי טרי עם דובדבנים מיובשים, חמוציות או פטל מיובש ומהכיוון המתוק משלבים את הפירות המיובשים בעוגות ובעוגיות. נסו להכין עוגיות עם אוכמניות מיובשות, אגוזי פקאן ושיבולת שועל, שילוב של טעמים ומרקמים שמתאימים בול לחג.
מגוונים – אם כבר מגישים פירות מיובשים, לא חייבים להישאר עם המובנים מאליהם. מומלץ וכדאי להעשיר את המגוון עם פפאיה, אננס, תפוח, פטל, תות ועוד פירות מעניינים.
טנזניה עם פירות מיובשים/סמדי בומבה
מנה חגיגית ומלאת טעמים מהמטבח המרוקאי, שמתאימה במיוחד לט"ו בשבט.
10 משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות
10 שזיפים מיובשים מגולענים, חתוכים לרצועות
100 גרם צימוקים
2 בצלים פרוסים דק
150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כף סילאן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
שמן לטיגון
לקישוט:
חופן שקדים
חופן פיסטוקים
להגשה:
1 חבילה קוסקוס מלא, מוכן לפי ההוראות שעל האריזה
יוצקים שמן למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל 5-10 דקות תוך כדי ערבוב, להזהבה.
מוסיפים למחבת פירות מיובשים, סילאן, פלפל שחור, קינמון ומלח ומערבבים.
יוצקים למחבת 1/4 כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהנוזלים מתאדים. מערבבים מדי פעם.
בינתיים קולים מעט את אגוזי המלך הקצוצים על מחבת יבשה ומוסיפים לתבשיל. מסירים מהאש.
מעבירים את הקוסקוס המוכן לצלחת הגשה מרכזית ומניחים עליו את התבשיל. מפזרים שקדים ופיסטוקים ומגישים.