איך מתכונים ב10 דקות קשורים לכדורגל? למרות שאני אישה, אני יודעת, המונדיאל כבר כאן, יש 3 משחקים ביממה להספיק, ובכל זאת לצד זה צריך איכשהו גם להמשיך לתפקד: ללכת לעבודה לחזור ממנה, לטפל בילדים, לקחת אותם מחוגים וגם להכין אוכל לכל בני המשפחה. זה לא פשוט בדרך כלל, קל וחומר שלא בזמן המונדיאל הדוחק.
למרות הלחץ וההתרגשות סביב משחקי המונדיאל (כן, אני אישה ואני מתרגשת מהמונדיאל, זה כבר לא כזה מחזה נדיר, לא?) אני מקפידה להמשיך להכין את האוכל שלנו בבית. למרות שמאוד מאוד מפתה בתקופה שכזו להרפות מעט ולהזמין איזו ארוחה או שתיים מבחוץ.
מתכונים ב10 דקות ותו לא
זה קל, כאמור, ואם בוחרים נכון זה יכול להיות גם טעים. אבל לא, אני לא מרפה, אבל כן מתאימה את עצמי למצב. בגלל הלחץ וחוסר הזמן אני מקדישה את תקופת המונדיאל להכנת מתכונים בעשר דקות, דקה לא יותר. ותתפלאו יש לא מעט מתכונים שכדי להשלים אותם כל מה שתצטרכו זה 10 דקות פנויות ותו לא.
אני מעדיפה לאכול בבית את האוכל שאנחנו, בני המשפחה מכינים (כן, גם בעלי מבשל וגם 2 מהילדים שלי כבר יודעים לבשל), בגלל כמה סיבות עיקריות. זה חוסך הרבה מאוד כסף, אם מכינים מתכונים בעשר דקות אז זה גם חוסך זמן, זה בריא יותר כי אנחנו מחליטים אילו חומרי גלם יכנסו למנות שלנו ואנחנו רוכשים רק חומרי גלם איכותיים וטריים.
זה מאפשר לנו להימנע מבעיות עם אלרגיות שיש לאחד הבנים שלי והכי חשוב – בישול בבית מקרב את כל בני המשפחה ומגבש אותם, בטח אם אתם מבשלים בצוותא.
אז הנה לפניכם דוגמה למתכון בעשר דקות הכנה שמתאים בול לתקופת המונדיאל, מתכון שתוכלו להכין אפילו במחצית של המשחק, ויש עוד שפע של כאלו ברשת פשוט מחפשים בגוגל "מתכונים ב10 דקות" ועולם שלם נפרש בפניכם.
מתכון לסלט דגנים עם תפוזים במרינדת חרדל ודבש / אתר סוגת
המצרכים הדרושים:
לקט חמישה דגנים של סוגת
פלפל צ'ילי אדום – קצוץ
חצי חבילת צרור עלי נענע – לקצוץ
1.5 תפוזים – לפלט אותם, קרי: להוציא את התוכן ולשמור את כל החלקים
חצי כוס חמוציות
100 גרם אגוזי מלך – לקצוץ ולקלות על מחבת
עבור המרינדה:
2 כפות דבש
כף וחצי חרדל, רצוי דיז'ון
מיץ תפוזים מתפוז וחצי
קורט מלח
קורט פלפל גרוס שחור
מתכונים בעשר דקות – אופן ההכנה:
- הרתיחו בסיר מים והוסיפו את הדגנים. תנו להם להתבשל במשך 10 דקות. לאחר מכן סננו ושטפו אותם היטב במים קרים, כך שהדגנים יתקררו.
- העבירו את הדגנים אל קערה גדולה והוסיפו לקערה: פלפל צ'ילי, נענע, חמוציות ואת פלחי התפוזים.
- להכנת המרינדה: הכניסו לכלי של בלנדר את כל מוצרי המרינדה והפעילו את הבלנדר עד אשר אתם מקבלים רוטב אחיד וחלק.
- מומלץ להוסיף את המרינדה לסלט שעה לפני ההגשה, כדי שהרוטב ייספג היטב. ערבבו מדי פעם.
- לפני ההגשה הוסיפו את האגוזים וערבבו שוב.
- הגישו בתוך חצי תפוזים מרוקנים.
בתאבון!
ומי ייתן והקבוצה שאתם בעדה – תיקח את המונדיאל.