לצד כל הגילויים וההמצאות היהודו-ישראליות דוגמת הדיסק און קי, דודי השמש, הטפטפות, ה- Fire wall, קווזי גבישים, ריבוזומים, כיפת ברזל, Waze, רמיקוב, המצלמה הכי זעירה בעולם, מטוס ללא טייס ועגבניות שרי ניצב לו בשקט בשקט הישג ישראלי נוסף שמשום מה לא מרבים לדבר בו – הפתיתים. אותה תוספת לארוחה שכולנו מכירים היטב מהילדות היא עוד הישג תרבותי שאפשר לרשום ביומן הישראלי.
את הפרס להמצאה הזו יש להעניק לבן גוריון. בתקופת הצנע של שנות ה-50 ביקש בן גוריון מחברת מזון להמציא מאכל שיספק מענה למחסור ההולך ומתגבר באורז. ביקש וביצעו. בתוך זמן קצר חברת המזון השיקה את התוספת שתפסה את כולנו, עד ליום זה, וכיום פתיתים מונחים על צלחות בכל מיני מקומות ברחבי הגלובוס.
הפתיתים שלנו למעשה עשויים מקמח, ואפשר למצוא בהם ויטמינים, סיבים תזונתיים ומינרלים ואם אוכלים אותם במידה עד 4-5 כפות לארוחה, הרי שיש לנו תוספת שיכולה לספק לנו ולילדינו מנה גדושה של אנרגיה לכל היום.
פתיתים וילדים
לא סתם פתיתים קשורים בקשר עמוק עם ילדות ונעורים. אני זוכרת אותם מהילדות וכאימא אני מגישה פתיתים לילדים שלי לפחות פעם בשבוע. גם בגן הילדים אוכלים פתיתים וכאשר ניסיתי להבין את הקשר ההדוק הזה שבין הפתיתים לילדים כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לסור לסופר או המכולת הקרובים למקום מגוריי. על המדפים יש שפע של סוגי פתיתים ונראה כאילו הם נבראו עבורם: יש פתיתים בצורת מספרים, אותיות, כוכבים, פתיתים בצורת חיות או מארז ובו פתיתים במגוון צורות, יש מארז פתיתים בשלושה צבעים וכאלו מקמח מלא, יש פתיתי טבעות ואפילו פתיתים דמויי אורז או קוסקוס.
יש כל כך הרבה דרכים להגיש פתיתים, גם לנו המבוגרים. אפשר להכין איתם מגוון רחב של מנות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות ולבקש עוד. אני כמובן מדברת על מעדנים כגון: חמין, מקלובה, צלי עם פתיתים, סינייה,אוסובוקו, קוגל, לביבות, קציצות, אושפלו, קארי, עגבניות ממולאות או פלפלים ואפילו קינוחים.
סקרנים? אז הנה אני מביאה לכם מתכון פתיתים נפלא שכל אחד יכול לנסות בבית, ההנאה מובטחת! – מתכון לריזוטו פתיתים עם גבינה. גם הילדים יאהבו את זה, מילה שלי.
מתכון: ריזוטו פתיתים משובח עם גבינה
*המתכון מתאים לעד 8 סועדים.
המרכיבים הדרושים:כף פפריקה.
כוס פתיתים בצורת עגולים קטנים.
1/3 כוס יין לבן.
חצי בצל, רצוי סגול.
4 כפות שמן, רצוי שמן זית.
50 גרם חמאה.
3-5 כוסות ציר מרק ירקות.
2-3 כפות פרמזן.
6 כפות גבינת מימולט מגורדת דק.
2 כפות עירית קצוצה.
מלח ופלפל.
הכנה:
לתוך סיר ממיסים חמאה ביחד עם השמן. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. בשלב הבא יש להוסיף את הפתיתים ולערבב. מטגנים אותם למשך כ-3-4 דקות ומוסיפים יין לבן.
ממתינים שהיין יתאדה ומיד לאחר מכן מוסיפים כף אחרי כף לאט לאט של ציר מרק הירקות, ובודקים שהנוזלים נספגים בפתיתים. יש להמשיך כך עד אשר חשים שהפתיתים רכים דיים.
בשלב הבא מתבלים עם פרמזן, פפריקה, פלפל ומלח. מערבבים היטב ומוסיפים את העירית.
הגשה: מעבירים את הריזוטו לקערת הגשה ועל גביה מגרדים גבינת מימולט.
זוהי מנה שהיא לא רק טעימה כי אם גם אסתטית ומרשימה.
בתאבון!