זה כבר כמה חודשים שמזהירים אותנו מחייידק הסלמונלה שנמצא בביצים. זה החל לפני כמה חודשים, כאשר ביקשו מאיתנו לא לאכול ביצים שיובאו מאוקראינה, והמשיך ממש בימים האחרונים כאשר הזהירו אתנו פן נאכל ביצים המיובאות מספרד.
אז אחרי שהייתי מופתעת שאנחנו בכלל מייבאים ביצים ולא מייצרים אותן כאן, בלולים הישראליים, נותר לי רק לזרוק את כל הביצים שרכשתי ולחפש מתכונים לשבת שאינם כוללים ביצים או כאלו שכוללים תחליפי ביצים. עם יד על הלב, בהתחלה היה לא פשוט. ראיתי שאני מגיעה לאתרים שמציעים מתכונים צמחוניים או טבעוניים ומאחר ואני לא מכירה את המטבח הזה, אז בהתחלה נרתעתי.
אבל ככל שהעמקתי וקראתי, ראיתי שבעצם אפשר ואפילו כדאי לשלב בין המטבח הכשר לבין המטבח הטבעוני. הסתבר לי שיש תחליפים נהדרים לביצים ולמוצרים נוספים וגיליתי שאפשר להכין מנות פרווה צמחוניות נהדרות לשבת.
אז אם אתם, כמוני, מחפשים מתכונים לשבת שאין בהם ביצים (כי לא מתאים לכם לחלות עכשיו בסלמונלה), יש לי כאן הפתעה עבורכם: מתכון לפאי תפוחים נפלא שהוא גם פשוט ומהיר מאוד להכנה, גם טעים מאוד, גם נעים למראה וגם פרווה. את התענוג הזה ניתן להגיש אחרי כל ארוחה – בשרית או חלבית, בשבת או ביום חול, כשחם או קר בחוץ. גם הילדים יאהבו את הפאי וגם המבוגרים יהנו מכל ביס.
מתכון לשבת: פאי תפוחים.
מתאים לכ-8 סועדים.
המצרכים הדרושים:
3 תפוחים (רצוי גרנד סמית').
חצי כפית קינמון.
שליש כוס סוכר חום.
1 כף קורנפלור.
30 גרם מחמאה.
עבור הבצק:
200 גרם מרגרינה רכה.
2 כוסות קמח.
100 גרם אבקת סוכר.
תחליף ביצה: או חצי בננה מרוסקת בבלנדר או רבע כוס רסק תפוחי עץ.
אופן ההכנה:
הכנת הבצק: יוצקים לתוך קערת מיקסר את אבקת הסוכר, המרגרינה, תחליף הביצים – בננה או רסק תפוחים וכרבע מכמות הקמח. מערבלים עש אשר יוצאת לנו תערובת חלקה, נטולת גושים ואחידה. לאחר מכן מוסיפים לאט לאט את יתרת הקמח ומערבלים עוד מעט. לא לערבל יותר מדי כדי שמרקם הבצק ישמר.
כשהוא מוכן, לשים אותו קצת בידיים ומאחדים אותו לכדי כדור. את כדור הבצק עוטפים בניילון ומעבירים לצינון במקרר למשך שעתיים לפחות. ניתן להוציא את הבצק כאשר הוא קשה וקר.
הכנת המלית: את התפוחים מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
במחבת בגודל בינוני ממיסים את החמאה, על אש נמוכה (לא לשרוף את החמאה!!!). כשחמאה נמסה, מוסיפים את התפוחים, הקינמון והקורנפלור, ומבשלים אותם כ-3 דקות. התפוחים מוכנים כאשר הם מתחילים להתרכך ורוטב החמאה הופך סמיך. מצננים אותם מעט לפני השימוש.
כעת מאחדים בין הבצק למלית:
חממו את התנור ל-180 מעלות.
רפדו תבנית אפייה עם נייר אפייה.
הוציאו את הבצק מהמקרר וחלקו אותו ל-2 חלקים. גלגלו כל חצי לעיגול והחלו לרדד אותם. חלק אחד יהיה עבה יותר, אותו נשים בתחתית הפאי – הבסיס, וחלק שני יהיה דק יותר ואיתו נעשה את החלק העליון של הפאי.
על גבי בסיס הבצק צקו את מילוי התפוחים. וכאשר מסיימים מכסים בבצק שייעדנו לחלק העליון. מהדקים את בצק הבסיס ביחד עם הבצק העליון בצדדים. חורצים את הבצק העליון עם מזלג או סכין.
מכניסים לתנור למשך כ-18 דקות, וניתן להגיש!
מנה טעימה, יפה וקלה להכנה. בלי ביצים, בלי חשש לסלמונלה.
תהנו!