לחג השבועות יש הרבה שמות, ולרובם ניתן למצוא את הסיבה בתנ"ך, אצל חז"ל וכו', אבל את הקשר שנוצר בין החג לבין מתכונים לשבועות המבוססים על מוצרי חלב לא פשוט למצוא. בדיוק מסיבה זו החלטתי לצאת ולבדוק איך נוצר הקשר המיסטי הזה בין חג השבועות למוצרי חלב וזה מה שגיליתי.
ובכן, יש כל מני הקשרים בין חלב לשבועות, חלקם מניחים את הדעת חלקם יושבים על קרקע רעועה. אתם מוזמנים לקרוא ולהחכים, אבל אם לא מתחשק לכם להתפלפל ולהתפלסף, אתם יכולים לדלג לסוף המאמר שם ממתין לכם מתכון לשבועות עשיר בגבינות שפשוט יעשה לכם את החג.
מתכונים לשבועות – אז מה בין חלב ומוצריו לבין חג השבועות?
הסבר ראשון. מועד חג השבועות הוא זמן מתן תורה במעמד הר סיני. במעמד זה קיבלו בני ישראל על עצמם עול תורה ומצוות. בנוסף, הם קיבלו גם את כללי הכשרות (השחיטה ואכילה), ומאחר והם רצו לחגוג את המעמד מיד לאחריו ולא היו להם כלים מוכשרים ונקיים מבשר וגם לא היה להם בשר מוכשר, הם הכינו ארוחה חלבית. מכאן הקשר שבין שבועות לבין חלב.
הסבר שני. הסבר נוסף ניתן למצוא בפסוק כ"ח, ספר במדבר: "וביום הביכורים בהקריבכם מנחה חדשה לה' בשבעתיכם". אם כן, ניתן לראות שאותיות ראשי התיבות 'מחלב' נמצאות בפסוק הזה. מכאן הקשר שבין חלב ושבועות.
הסבר שלישי. מאחר ועגל הזהב קשור לחטא ועגל זה בשר, אז לא אוכלים בשר ביום כל כך חשוב – חג מתן תורה. מנגד, יש את הפסוק בשיר השירים: ל"דבש וחלב תחת לשונך", ובו התורה משולה לדבש וחלב. הסבר רביעי. אם מתבוננים במילה 'חלב' בגימטריה רואים שהערך שלה הוא 40. וזה מסתדר היטב עם 40 הימים שבהם שהה משה על הר סיני ועם 40 שנות ההסתובבות במדבר.
אז עכשיו שאנחנו פחות או יותר מבינים את הקשר שבין חלב לשבועות, אפשר לעבור לחלק הטעים – החלק של המתכונים לשבועות.

בישול ספגטי על אש בינונית
מתכונים לשבועות – והפעם: פסטה במגוון גבינות
המצרכים הדרושים:
חבילת פסטה קונכיות.
100 גרם גבינת קשקבל.
100 גרם גבינת פרמזן.
100 גרם גבינת מוצרלה.
ואפשר להוסיף עוד גבינות קשות אחרות שאוהבים.
3 כוסות רוטב עגבניות.
0.5 שמנת מתוקה.
בזיליקום (אופציונאלי).
ההכנה:
יש לחמם תנור מראש ל-180 מעלות.
מבשלים את הקונכיות עם מלח ומים עד שהן מתרככות מעט. בתום הבישול מסננים.
יש לגרד את הגבינות במגרדת ולמלא כוס אחת.
משתמשים בגבינות למילוי הקונכיות.
את הקונכיות הממולאות גבינות מניחים על גבי תבנית אפייה, כאשר הפתח של הקונכיות ניצב כלפי מעלה. על הקונכיות יוצקים את רוטב השמנת ורוטב העגבניות. לאחר מכן, בוזקים על הכול את הגבינות שנותרו לנו בכוס.
מכניסים לתנור ואופים למשך 25 דקות לערך.
מגישים את המנה חמה.
*** אפשר לפזר בזיליקום. זה גם טעים וגם הופך את המנה לעוד יותר יפה ואסתטית.
בתאבון ושיהיה חג לבן, טעים ושמח!