אני לא מכירה חג שיש לו כל כך הרבה שמות כמו לחג השבועות. יש לו כל כך הרבה משמעויות וכולן חשובות וקשורות להיסטוריה של העם שלנו. זהו חג מתן תורה, על שום שבמועד זה קיבלו בני ישראל את לוחות הברית.
זהו גם חג הקציר, מאחר ובתקופה חקלאית זו מקיימים את קציר החיטים. זהו גם חג הביכורים, משום שבזמן הזה נהגו להביא קרבן לבית המקדש, וזהו גם יום הקהל מאחר ומשה נתבקש להקהיל את בני ישראל.
כמו כן, שבועות מכונה גם יום עצרת, מכיוון שיום זה הוא משנה לראש השנה וזהו גם יום החמישים, שמעיד על מועדו של החג, 50 יום מצאת חג הפסח. אכן מספר רב של שמות יש לחג השבועות, אבל עבורי חג שבועות הוא חג של מתכונים, מאכלים וגבינות וגם חג של מים.
מתכונים לשבועות הם תמיד סיפור הצלחה
חג מים כי זה הזמן שבו הילדים עושים מלחמות מים ונהנים מכל רגע, כפי שאני נהניתי מכל רגע בילדותי שלי. וחג הגבינות כי אני נכנסת למטבח ולא יוצאת עד שאני מכינה את המתכונים המיוחדים שלי לחג השבועות. זה החג האהוב עליי, יש בו משהו טהור, נקי, לבן ויש בו גם את האוכל שאני הכי אוהבת להכין והכי אוהבת לאכול.
יש שני מתכונים לשבועות שאני תמיד מכינה, כי הם סיפור הצלחה. אבל בנוסף אני גם כל שנה מחפשת מתכונים חדשים לשבועות וכך אני מפתיעה ומגוונת. הפעם אשתף אתכם באחד המתכונים הקבועים שלי, כי אני רוצה ללכת על בטוח. הילדים קוראים לעוגה הזו עוגת גבינה של אימא, אך למעשה זה מתכון של אימא שלי.

עוגת גבינה חלומית עם אוכמניות
מתכון לשבועות: עוגת גבינה ואוכמניות חלומית
המצרכים הדרושים:
העוגה מתאימה לתבנית בגודל: 35X25.
1/4 כוס סוכר.
1.5 כוסות קמח (לא קמח תופח, קמח לבן רגיל).
1 כף שמרים.
2 כפות חלב.
2 כפות שמנת מתוקה.
כפית תמצית וניל.
1 ביצה.
100 גרם חמאה.
למלית הגבינה:
3 ביצים.
3/4 כוס סוכר.
750 גרם גבינת טוב טעם.
חבילה פודינג בטעם וניל.
2 כפות קונפלור.
לציפוי האוכמניות:
0.5 כוס של מלית אוכמניות.
אופן הכנה:
מערבבים בוו לישה ייעודי במשך כ-10 דקות את הסוכר, הקמח, השמרים, החלב, תמצית הווניל, הביצה, החמאה והשמנת המתוקה, עד שמתקבל לנו בצק רך ואחיד. מניחים במקרר למשך שעתיים, כך שהבצק תופח מעט.
לאחר שעתיים מוציאים את הבצק ומרדדים אותו על תבנית.
מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל החומרים בקערה ביחד: ביצים, סוכר, גבינת טוב טעם, פודינג וקורנפלור.
על הבצק שופכים את המלית שהכנו ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות.
בתום האפייה מניחים לעוגה להצטנן במקרר למשך שעתיים לפחות.
כאשר העוגה קרה יוצקים על גביה את האוכמניות, ומגישים.
תענוג גבינה לשבועות!
חג שמח.