לא נופתע אם היסטוריונים תרבותיים מהעתיד יסתכלו על העשורים האחרונים כעידן הטירוף הקולינרי. אני כמובן מדבר על פטישיזם לאוכל, לבישול, לאפיה, לכלי מטבח, לאקססוריז, לאכילה, לצפייה באנשים אוכלים (יפן למשל) או לצפייה באנשים מבשלים. התופעה הזו נכרת היטב והיא באה לידי ביטוי בכל ערוצי המדיה, בכל הפלטפורמות ובכל המסכים הקיימים שהעומדים לרשותנו.
"טופ שף", "מאסטר שף", "קרב סכינים", "גידי ואהרוני יוצאים לאכול", "במטבח עם מרגול", "סודות מתוקים", "איירון שף", "משחקי השף", "עושים שוק עם גיל חובב" ויש עוד תכניות רבות נוספות. תכניות שבהן אנחנו צופים באנשים אחרים מכינים אוכל או טועמים מאכלים שונים ומגוונים , ואגב כך נחשפים לניחוחות, טעמים ומאכלים חדשים כמו למשל ה-FONIO (אל תגידו לי שאתם לא מכירים את הלהיט החדש שתופס את מקומה של הקינואה).
ולנוכח כל זה אי אפשר להתפלא שנולדים רעיונות חדשים, זרמים רעננים וטיפוסים מסוג שטרם הכרנו, למשל – הפודי'ס. אז מי אתם, פודי'ס? איך נזהה פודי'ס? והאם אנחנו בעצמנו עונים להגדרה של פודי'ס? בחנו את עצמכם.
פודי'ס הוא אדם שיפרסם המלצה על מסעדה מקומית ואף ימליץ אילו מנות להזמין מהתפריט. לעומת זאת, אדם שאוהב מסעדה מסוימת ונוהג לאכול בה בכל פעם את אותה המנה לא נכנס לקטגוריה של פודי'ס.
פודי'ס הוא אדם שיכול לספר לנו לא רק מה ממתין לנו בתפריט של מספר רב של מסעדות כי אם גם יודע אילו מסעדות משתמשות בחומרי גלם רעננים וטריים ושומרות על עקרונות של קיימות ואילו מסעדות לא.
פודי'ס הוא אדם שיוכל לספר לכם אילו מנות נעשו במסעדה עצמה בעבודת יד מחומרי גלם טריים ואילו מנות הן תעשייתיות, וכל זאת במהירות רבה יחסית.
פודי'ס הוא אדם שלא צריך שהמלצר יסביר לו על הספיישל'ס המתחדשים או על האופן שבו השף מכין את המנות. הפודי'ס יודע ומכיר את כל טכניקות הבישול והאפייה הקיימים.
כל פודי'ס טיפוסי יכול לשלוף עבורכם במהירות האור את רשימת ה-TOP 5 BEST RESTAURANTS שלו ואיכשהו תמיד יהיו ברשימה שלו הרבה יותר מ- 5 מסעדות ?.
כשפודי'ס אוכל במסעדה הוא מצלם את המנות מכמה זוויות צילום, מעלה אותן לרשת וכותב את רשמיו ואת הניתוח הקולינרי המעמיק והיסודי שלו.
ולסיום, פודי'ס הוא אדם שראה את הסרט FOODIES: THE CULINARY JETSET . הנה טעימה קטנה ממנו:
כפי שניתן לראות, פודי'ס זה לא עניין של תחביב או הובי, פודי'ס זו תפיסת עולם ודרך חיים.