לחבר שלי ולי יש רוטינה קבועה שמשעשעת אותנו (רק כשאנחנו לא מאוד מאוד רעבים, כי כשאנחנו מאוד מאוד רעבים זה ממש ההפך ממשעשע, זה עצוב ואף מסוכן). המשחק מתחיל כך: מישהו שואל איפה מתחשק לשני לאכול ומהר מאוד זה הופך לפינג פונג שולחן צמוד ומותח שהקהל שצופה בו יודע מתי לעשות "אווווו" ושלל סאונדים דומים של מתח והפתעה.
אם לקצר סיפור ארוך, אנחנו מתמסרים ברעיונות של איפה הכי כדאי לאכול, איזה סגנון, באיזה מטבח מהעולם, איזה רכיבים תזונתיים מומלצים יותר ופחות, מידת הרעב, סוג החשק, מיקום גאוגרפי והאם מתוק או חריף או מלוח או חמוץ או שילובים שונים מתוכם או פריכית עם חומוס בבית.
מסעדות מומלצות בגוגל והעולם שותק
במקרים כאלה, אנחנו אוהבים פשוט להעזר בגוגל, מושיענו ומצילנו מיד רעב. אנחנו מגגלים "מסעדות מומלצות" ואז מתחילים להתבלבל גם ביניהם. האמת היא שזה כאילו מצחיק, אבל גם זה באמת קורה. זה בהחלט לא תמיד מושיע מהבלבול ולעתים אף מחריף אותו. למשוואה נוספים כעת עוד דעות של עוד אנשים, כאילו שניים זה לא מספיק! אלליי. פתאום יש עוד אופציות שלא חשבנו עליהן, כאילו זה לא היה מסובך מספיק, הכנסנו את עצמנו למערבולת של טוקבקים. ואז הרעב נמהל גם בקצת ייאוש.
אז זה מאוד תלוי, כשיש כיוון אז להקליד "מסעדות מומלצות" בגוגל יכול לעזור, רק תמיד שווה להוסיף ל"מסעדות מומלצות" עוד כמה מילים מצמצמות כמו "אסייאתי" או מיקום גאוגרפי שנוח כרגע או "אוכל ביתי" וכן הלאה. כי בשורה התחתונה, הרבה אופציות זה מבלבל ומקשה וככל שתצמצמו ותתמקדו תסיימו יותר מהר עם הסיפור הזה. וכן כן, אני לא שוכחת שמדובר כולה באוכל.
גם את זה חשוב לזכור למען האמת. לפעמים אנחנו מצפים מארוחת הצהריים או הערב שלנו להיות מה שיהפוך את היום שלנו ממחורבן לנפלא, או ממש ינחם אותנו, אבל ככל שנמהר להבין שאוכל הוא לא מה שיציל אותנו גם נתפתח קצת כבני אדם וגם אולי נוריד איזה כמה קילו מיותרים (אם יש כאלה).
מרוב מסעדות מומלצות לא רואים את היער
בכל אופן, זה לא שאני חושבת שצריך להתפשר או לאכול כל מה שבא ליד, או להכנס למסעדה ריקה ומתפוררת ולקוות לטוב. בסך הכל, להתעניין עם האינטרנט ועם חברים לגבי מסעדות מומלצות זה לגיטימי ונכון. העניין הוא שלכל אחד יש טעם שונה ומצב רוח שונה ויום שונה שעבר עליו כשהוא בדיוק אכל במסעדה הזאת וכל אלה בהכרח ישפיעו על דעתו. וכן גם למסעדות קורה שיש ימים לא כל כך מוצלחים לפעמים, לצערם של הרבה בעלי מסעדות, טעות אחת קטנה ברגע הלא נכון יכולה לעלות במוניטין של שנים, אפילו שעד עכשיו הכל היה כמעט מושלם ונהדר ומוצלח וטרי ומובחר.
בסופו של דבר, הדבר הנכון והחכם והמהיר ביותר לעשות הוא לקחת את כל הגורמים והשיקולים כמו – מידת הרעב שלי כרגע פלוס המיקום שלי ומה בסביבתי, החשק העיקרי שלי למזון מסוים, התקציב שלי ושילוב בין מסעדות מומלצות על ידי גוגל ועל ידי חברים ולשקלל את הכל לידי תוצאה או שתיים עדיפות וברות יישום. זה נשמע מסובך אבל לא חייב להיות. מצד שני, אולי קצת מסובך יהיה פשוט להכין משהו בריא וטעים בבית, לא עלינו.